Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

50 jarig jubileum

Jubileum Feestweekend De Amstelbocht 24-25-26 juni

Welkom op de inschrijfpagina van het Jubileum Feestweekend!

Dit jaar bestaat De Amstelbocht 50 jaar! En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Daarom organiseren we in het laatste weekend van juni diverse leuke activiteiten waar jullie van harte voor zijn uitgenodigd. Op deze pagina kun je je aanmelden voor de diverse activiteiten. Vermeld daarbij je naam, emailadres en je leeftijd.

Wij vragen jullie je aan te melden zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Bij aanmelden voor de verschillende activiteiten ontvang je de toegangstickets per mail en die graag tonen bij de start van de activiteit.

Lees meer...

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.