Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Iedereen verdient een club. De Amstelbocht wil het schaatsaanbod voor iedereen toegankelijk maken, inclusief sporters met een beperking. Het kan zeker, zo leert de ervaring van andere schaatsverenigingen. Je hebt dan wel begeleiders nodig die affiniteit hebben met kinderen met een verstandelijke of motorische beperking. We kunnen die kinderen een emotioneel veilige omgeving bieden. Met twee vrijwilligers die hier ervaring mee hebben en samen met een andere schaatsvereniging, kan de Amstelbocht op zondagochtend 9:15 uur bij voldoende belangstelling een uur G-schaatsen aanbieden. Zo mogelijk willen we ook de ouders betrekken in dit traject.
Als je wilt meedoen, geef je dan op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De kosten zullen vergelijkbaar zijn met die van de reguliere abonnementen per leeftijdscategorie. Om hiervan een indruk te krijgen zijn de prijzen van afgelopen seizoen te vinden op:

https://amstelbocht.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=949:abonnementsprijzen-2023-2024-bekend&catid=17&Itemid=101

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.