Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

In Memoriam

Cees Lissenberg 1932-2024

IMG_2270_1.JPG

 

Afgelopen weekend bereikte ons het trieste nieuws dat op 92 jarige leeftijd, ons erelid en zeer geliefd en gewaardeerd (oud) trainer, Cees Lissenberg op 23 februari is overleden.

Cees was ruim 30 jaar trainer van De Amstelbocht waar hij zeer gedreven de trainingen verzorgde. Het seizoen 2021/2022 was zijn laatste seizoen dat hij de trainingen verzorgde op het ijs. Op 90 (!) jarige leeftijd moest hij helaas stoppen met de trainingen. Iedereen kent hem nog wel staand in de binnenbaan bij de finishlijn, roepend naar zijn rijders om de tijden van hun rondjes door te geven. Ook in de kleedkamer van de Jaap Edenbaan had hij als enige een vaste plek. En niemand die daar ging of durfde te gaan zitten.

Tijdens de zomertrainingen in het Amsterdamse bos liep hij menig veel jongere leden er ruim uit. Ook blonk hij uit bij de buikspieroefeningen. Terwijl iedereen op apegapen lag, ging hij nog gewoon door en riep ook nog van alles naar iedereen. Ook gaf hij meerdere jaren skeelertrainingen bij de Ouderkerkerplas.

Zijn anekdotes tijdens de trainersoverleggen waren legendarisch.  We hebben zeer veel gelachen.

Zijn gedrevenheid was aanstekelijk voor iedereen. Hij verwachte niet alleen veel van zichzelf maar ook zeker van zijn rijders. Maar als je er zelf voor wilde gaan deed hij alles voor je. Nam je hem in de maling dat kon je je beter bergen.

Veel (oud) leden hielpen hem toen hij vrijwilligers nodig had bij de triathlon in Almere, waar hij de drijvende kracht was. Met z’n allen de nacht ervoor slapen bij hem en Anneke thuis.

Bij de marathonwedstrijden op de Jaap Edenbaan was hij ook altijd aanwezig om te helpen. In de bocht verzorgde hij de pionnen. En waagde hem niet te zeggen dat hij het rustiger aan moest doen en even pauze moest nemen. Cees ging gewoon altijd door.

Ook zullen we zijn optredens met zijn accordeon tijdens feesten van De Amstelbocht nooit vergeten.

We zullen deze lieve markante man zeker gaan missen en hem nooit vergeten. Wij wensen Anneke en verdere familie en vrienden van Cees heel veel sterkte met dit grote verlies.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.