Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

pupfinale 2024De bekers van de Portengen-pupillenfinale zijn 21 januari uitgereikt door Cor. Maar eerst moest er nog gereden worden voor de plek, Met dubbele punten kon er nog best wat schuiven. En de omstandigheden waren door de kou en de harde wind niet ideaal, maar gelukkig wel voor iedereen gelijk. Bij een kop chocolade werd nog even nagepraat, en alvast een voorschot genomen op de clubkampioenschappen van volgend weekend.

Uitslagen, klik op: https://bga.amsterdam/portengen-bokaal/eindstand-portengen-bokaal-pupillen-2023-24/

Andantino

Zondagavond werd Jonah Koeman ook in de finale van de Andantino bokaal 10e. Jammer genoeg deden er geen andere Amstelbochters mee in de finale.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.