Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

annika

Op de zondagmorgen , eindelijk droog, reden Stijn Stegeman en Juul Wieland op de jaap Edenbaan allebei de 300 meter en de marathon.Op de 300 meter konden ze allebei hun PR verbeteren, Stijn reed zelfs beide keren onder zijn oude toptijd. 

Inmiddels mochten Joa Wieland en Annika Bakkenist lekker droog rijden, ze waren uitgenodigd voor puntenwedsrijden van het gewest in Utrecht. Annika, te zien op de foto, kon haar beide persoonlijk records op de 100 en 300 meter verbeteren. Dat lukte bij Joa ook, dus het uitstapje was prima geslaagd!

Vader Jaap heeft wel zijn trainersopleiding, maar misschien is er nog een ouder die een kleine cursus fotografie kan verzorgen?

Zondagavond waren Fabian en Tobias Elshof op de 100 en 700 meter actief. Tobias wist op de incourante 700 meter dicht bij zijn pr te blijven, Fabian kon zijn pr op de 100 meter flink aanscherpen. 

De 500 en 1500 werden gereden door Eveline Lammers en Jonah Koeman. Jonah reed op beide afstanden sneller dan ooit, maar werd met zijn aflopende schema op de 1500 meter gediskwalificeerd.  Eveline kwam na een snelle start op de 500 meter helaas ten val,  de 1500 meter tijd is ook nog voor verbetering vatbaar, dus is de conclusie gerechtvaardigd dat Eveline in de opbouwfase zit, zoals alle rijders in november. De clubkampioenschappen zijn nog ver!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.