Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Inschrijfformulier marathoncompetitie Amsterdamseizoen 2023 - 2024

Beste marathonrijders, De inschrijving voor het nieuwe marathonseizoen is weer open! Hopelijk kunnen we dit seizoen de competitie volledig door laten gaan. Maar het marathonprogramma is nog niet bekend. Dit heeft alles te maken met de renovatie van de Jaap Edenbaan. Alles loopt op schema maar een definitieve startdatum is nog niet bekend! Uiteraard wordt het schema bekend gemaakt als dat mogelijk is.

Inschrijven voor de marathoncompetitie is voorlopig ALLEEN mogelijk via dit formulier. Na aanvang van de marathonwedstrijden verandert dit maar daarover wordt iedereen geïnformeerd.

Deelname aan de marathon is in principe alleen opengesteld voor rijders met een marathon licentie. De licentie- plus de transpondergegevens worden in eerste instantie bijgehouden bij de KNSB.

De BGA (Baanvereniging Groot Amsterdam) houdt voor de Jaap Edenbaan marathons deze gegevens bij. Daarvoor worden gegevens overgenomen door de BGA vanuit de KNSB. Tijdens het seizoen worden deze gegevens meerdere keren opnieuw overgenomen (bijvoorbeeld omdat er nieuwe rijders zijn aangemeld bij de KNSB). 

In de praktijk betekent dit dat als een rijder bijvoorbeeld een nieuwe transponder krijgt en de nieuwe transpondercode alleen doorgeeft aan de BGA dit in eerste instantie (meestal) goed gaat. Maar als de (niet gewijzigde) KNSB gegevens weer opnieuw worden overgenomen, wordt de nieuwe transpondercode bij de BGA weer vervangen door de oude transpondercode. 

Dat betekent dat de rijder niet wordt gesignaleerd door het baansysteem en dat de rijder niet kan worden opgenomen in de uitslag!

Om een en ander bij de inschrijving goed te laten verlopen moet je als volgt te werk gaan. 

Stap 1 CONTROLEER EERST JOUW GEGEVENS BIJ DE KNSB (EN PAS DEZE ZONODIG AAN) MET:

https://mijn.knsb.nl

Stap 2 SCHRIJF JE MET DEZELFDE GEGEVENS IN BIJ DE BGA MET DEZE LINK:

https://forms.office.com/e/HkLtCk2F1h

Voor de goede orde. 

Als je bijvoorbeeld een andere transponder gaat gebruiken moet je de nieuwe code: 

 1. zo snel mogelijk aanpassen bij de KNSB  (https://mijn.knsb.nl) en ook

 2. zo snel mogelijk doorgeven aan Bart Wesseling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Geef wijzigingen in ieder geval 24 uur door voor aanvang van de eerstvolgende marathon om alles tijdig in te kunnen voeren!

Betalen inschrijfbedrag.

De marathoncommissie vraagt met klem het inschrijfbedrag over te maken en dus NIET contant te voldoen. 

Zorg ervoor dat het inschrijfgeld wordt overgemaakt op NL25 INGB 0008 5208 26, ten name van “Baanvereniging Groot Amsterdam”. 15 euro voor alleen de Jaap Edenbaancompetitie. Als je ook 6-banen gaat rijden dan bedraagt het inschrijfgeld in totaal 40 euro.

Vermeld bij de omschrijving

 1. voor- en achternaam

 2. categorie 

 3. beennummer 

Bijvoorbeeld Henk Veen CAT5 01. 

(Dit is noodzakelijk in verband met de privacywetgeving. De marathoncommissie krijgt namelijk alleen deze omschrijving te zien.)

De tekst met de nieuwe marathonopzet en de nieuwe categorie indeling is te vinden op de BGA-site: https://bga.amsterdam/marathon-aanpak-2023-24/

Nog vragen? Stuur een e-mail naar Bart Wesseling (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

 • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
 • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
 • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
 • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
 • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
 • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
 • Skeeleren en zomertraining.