Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De leuke sfeer en gezelligheid van het jubileum-weekend vorig jaar beviel velen van ons zo goed dat we dat dit jaar graag herhalen. 

Vrijdagavond 23 juni is er daarom vanaf 20:00 uur een gezellige borrel voor al onze leden, een mooie gelegenheid om onder het genot van een drankje bij te kletsen aan een van de mooie picknicktafels rondom ons clubgebouw. En wellicht zo, op een van de langste zomerse dagen van het jaar, vooruit te kijken naar de periode dat de dagen weer wat korter worden J.  

Zaterdagmiddag 24 juni vanaf 13:00 uur is voor de jeugd, dan staat er een gezellige spelmiddag op het programma met tal van coole activiteiten. Alle kinderen in de basisschoolleeftijd en de eerste klassen van het middelbaar zijn welkom, zowel leden als niet-leden. De middag wordt afgesloten met een frietje en een snack en ’s-avonds volgt het traditionele kampvuur. En de echte avonturiers kunnen blijven kamperen op ons terrein! Neem daartoe je tent en slaapspullen mee en laat ons dat via deze link weten zodat wij van tevoren weten hoe groot het kampement wordt.

Wij kijken uit naar een gezellige ledenavond en een leuke jeugdspeldag!

Het bestuur van IJsclub De Amstelbocht.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.