Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Zaterdag, 25 maart zijn alle zaterdag jeugdschaatsers welkom in ons clubgebouw aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel vanaf 15.30 uur tot 17.30 uur.

Vooraf aan het uitreiken van de diploma’s zullen we een bingo houden met voor iedereen een prijs. Neem daarvoor wel een pen of potlood mee.

Het is helaas NIET mogelijk dat ouders, vrindjes, vriendinnen, broertjes en zusjes ook meekomen. Het clubgebouw is niet zo groot en met alle jeugdleden en begeleiders is het goed vol.

Om 17.30 uur kunnen jullie allemaal weer worden opgehaald.

Aan het einde van die middag zullen jullie ook allemaal van jullie begeleiders naast je diploma een aardigheidje van de BGA (Baancommissie Groot Amsterdam) ontvangen.

Nog een verzoek: Geef svp  via een mail aan Elly Bosman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zo spoedig mogelijk door - in ieder geval voor 1 juni - of je volgend jaar weer wilt komen schaatsen of (helaas) wilt stoppen schaatsen.

 

Licentie rijders 12 jaar

Kinderen die vanaf 1 juli 2023 12 jaar zijn mogen niet meer op de zaterdagmiddag schaatsen. Als zij toch door willen gaan met schaatsen, kunnen zij zich opgeven voor de vrijdagavond. Zij moeten dat doen via de website onder het kopje licentierijden – inschrijven en even een mail sturen naar Gabriëlle. Kinderen vanaf schaatsgroep 9 mogen zich ook opgeven voor de vrijdag als ze nog geen 12 jaar zijn. Maar mochten ze nog geen 12 jaar zijn op 1 juli en toch nog op de zaterdag willen blijven dan mag dat uiteraard ook.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.