Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Schaatsen met en tegen Olympisch en Wereldkampioenen, hoe bijzonder is dat. Afgelopen woensdag vond De Zilveren Bal in Elfstedenhal in Leeuwarden plaats, het afsluitende toernooi van de wereldtop. Het is een spectaculaire show met drie schaatsers in 1 baan die strijden om de snelste tijd op de 100 meter, de meest pure sprintafstand. Nationale en internationale toppers waren hierbij aanwezig omdat het weekend ervoor de laatste wedstrijden in Heerenveen werden gereden. De Zilveren Bal is dan het afsluitende feestje van het seizoen met 36 deelnemers bij zowel de vrouwen als de heren. Tobias had een van de drie wildcards gekregen gezien zijn derde plek bij De Zilveren Bal Junioren de dag ervoor. In het speelveld met o.a. Jordan Stolz, Hein Otterspeer, Yuma Murakami, Bjorn Magnussen, Femke Kok, Erin Jackson, Miho Takagi, Michelle de Jong mocht hij meedoen. Het toernooi is een afvalrace waarbij de snelsten doorgaan; van 33 (ronde 1) naar 21 (ronde 2), naar 9 (ronde 3) naar de finale met 3 deelnemers. Tobias (in blauw/zwarte pak) reed in een uitverkocht stadion in de 7de rit tegen de winnaar van vorig jaar Bjorn Magnussen en reed hiermee de 33ste tijd met 10,372 (tevens een PR) en daarmee niet verrassend uitgeschakeld voor ronde twee. Daarmee hield hij nog wel 3 tegenstanders achter zich w.o. Wesley Dijs. De winst was er voor Yuma Murakami (9.464, tevens een baanrecord) bij de mannen en Dionne Voskamp (10.514) bij de vrouwen. Een fantastische avond dat werd afgesloten met een afterparty!

 

 

Start rit 7 3 copy

 

Tobias met Jordan Stolz 2

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.