Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

In het weekend van 14 en 15 januari heeft Tobias Elshof het NK allround junioren B gereden. Hij mocht samen met drie anderen van de baanselectie Amsterdam meedoen; twee dames en twee heren junioren B. De wedstrijden waren op zaterdag en zondag maar omdat dit in Groningen werd gehouden zijn de vier samen met de trainer al op vrijdag daarnaartoe gereden. Op vrijdagmiddag mocht al getraind worden op de baan. De overnachtingen waren door de BGA geregeld in een (te) luxe hotel. Het was dat weekend noodweer (code geel), niet fijn als je buiten loopt, maar slecht weer betekent een lage luchtdruk en dat betekent snellere tijden. De ijsmeester van Kardinge had vrijdag tot diep in de nacht gewerkt om de ijsbaan er goed bij te laten liggen en dat was prima gelukt.

Op zaterdag stond de 500/1500m op het programma en op zondag 1000m en 3km.De 500m ging in 39.38sec , de 1500 in 2.01.66 en de 1000 in 1.18.13 (PR).  Jammer, hij was niet bij de beste 12 dus voor hem geen 3km.  Hij is 18e in het eindklassement geworden.

Over twee weken moet Tobias weer een weekend naar Groningen; op zaterdag 28 januari de selectiewedstrijd voor het NK Sprint (500/ 1.000) en op zondag 29 januari de selectiewedstrijd voor NK-afstand 3.000. Tobias heeft zich al gekwalificeerd voor het NK Pure Sprint (100/300) op 11 februari in Tilburg. Het NK Sprint en 3.000 is dan weer op 25 en 26 februari in Utrecht. Genoeg wedstrijden dus in het verschiet!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.