Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De Amstelbocht had in het verleden enkele actieve schoonrijders. In de binnenhal van de Utrechtse ijsbaan De Vechtse Banen schaatst al vele jaren één maal per week een groep schoonrijders in de periode van eind september tot eind maart. Sommigen doen al tientallen jaren aan schoonrijden. Anderen vonden, gezien het vorderen van de leeftijd, het rijden op noren te snel en te vermoeiend maar wilden toch blijven schaatsen en vonden het schoonrijden een mooi alternatief. In de video https://www.alderliesten.net/download/Schoonrijden.mp4

ziet u zowel de ervaren als de minder ervaren schoonrijders in Utrecht. In het anderhalve uur, iedere maandag van 19:30 – 21:00 uur, wordt ongeveer een half uur besteed aan het aanleren en verbeteren van de schoonrijdslag. De rest van de tijd wordt vrij geschaatst, zowel individueel als in paren. Mocht je overwegen om te stoppen met schaatsen op noren, dan kan je, gezien het slow motion aspect, tot ver in de tachtig door blijven schoonrijden, alleen of met een partner. Het contactadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.