Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Status Landijsbaan

Na 2 prachtige schaatsdagen is de baan voorlopig weer gesloten!

Update 18 december 2022 21:00 uur

Vanaf zondagavond 18 december is de dooi ingezet en is de landijsbaan gesloten.

Nagenieten? Klik op: Leren schaatsen op de Landijsbaan van IJsclub de Amstelbocht. Een sfeerimpressie van zondag 18 december 2022

De gewijzigde parkeerregeling bij de Jaap Edenbaan zorgt voor veel ergernis:
• ergernis bij de schaatsers vanwege de zeer verslechterde parkeermogelijkheden,
• ergernis vanwege het veel vaker dan eerdere schaatsseizoenen uit moeten wijken naar parkeren in de aangrenzende buurt tegen een hoog parkeertarief of tegen een laag tarief op forse loopafstand (Parkeerplaats sportpark Voorland)
• ergernis omdat schaatsers en schaatstrainers daardoor te laat komen,
• ergernis bij de bewoners van die aangrenzende buurt vanwege het verslechteren van hun eigen parkeermogelijkheden
• ergernis door toenemende agressie (snel voorkruipen bij inparkeren etc.)

De BGA vraagt sporters, vrijwilligers, ouders/verzorgers hun onvrede over de ontstane parkeersituatie bij de Jaap Edenbaan bij de gemeente kenbaar te maken. Daarvoor is de link https://www.jaapeden.nl/parkeerprobleem-radioweg/ aangemaakt, waarop ook de nodige informatie over het parkeren staat. 

Het Bestuur van de Amstelbocht zal de zorgen in deze kwestie kenbaar maken aan de gemeente door een email te sturen naar:
o Hugo Hilgers – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
o Kees Steeman – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
o Fred Scheepmaker – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
o Wethouder Verkeer M. van der Horst - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees ook de nieuwsbrief van de BGA hierover!

BGA Parkeerbrief1

BGA Parkeerbrief2

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.