Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Op de vroege zondagmorgen stond Joa Wieland klaar voor zijn eerste wedstrijd als licentiehouder. 2x de 300 meter ging hem vlotjes af, ondanks het ijs wat toch wat stroef is met deze hoge temperatuur. Hij eindigde op de 20 ste plek, in een flink deelnemersveld, goed gedaan dus! Hopelijk zijn er de volgende keer meer pupillen die met Joa mee gaan, dat is veel gezelliger. Vanaf 30 oktober start de pupillencompetitie , en Jonah en Annika hebben zich al ingeschreven. Wie volgt?

Op de zaterdagavond reden Wietse Hilarides en  Joris en Marieke Onink in Haarlem de gewestelijke wedstrijd voor Junioren c. Onder goede omstandigheden, snel ijs en een lagedrukgebied, gingen zowel op de 500 als op de 1000 meter bij ieder een flinke hap uit hun snelste tijd tot dan toe. Bij Joris en Wietse, die extra geprikkeld werden doordat ze tegen elkaar reden, gingen er 8 en 4 sec van hun 1000 metertijd af, en bij Marieke zelfs bijna 15 seconden! En ook op de 500 meter deden ze goede zaken, Wietse en Joris verbeterden zich met ieder 2 seconden. 

Op zondagavond reden Joris en Marieke weer, op de Jaap Edenbaan werden de tijden in stormachtige wind niet zo snel als in Haarlem, maar wel stukken sneller dan vorig jaar. Zij zijn goed op stoom in de Andantino competitie. Ook daar kunnen nog veel meer Amstelbochters vanaf Junioren c aan meedoen.

Zondagavond 19.20 uur weer een nieuwe kans, schrijf je snel in. 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.