Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De ijsbaan is open, en hoewel er nog geen  training is geweest,  worden er sprintwedstrijden gehouden. En dat de selectie goed getraind heeft in de zomer blijkt al gauw. In de eerste 100 meter weet Sander Brandse een pr te rijden, de 10.73 is de snelste tijd. Tweede wordt Tobias Elshof. 

Wietse Hilarides heeft op de shorttrack baan aan zijn conditie gewerkt en rijdt nu op de 300 meter een pr in 30.62. En Annika rijdt direct twee pr's , op de 100 meter14.36 en de 300 meter in 41.8 sec. Waaruit maar weer blijkt dat het skeeleren een prima voorbereiding is geweest.

In de wedstrijd van zondag laten Joris Onink en Twan Wagenaar ook ieder twee pr's optekenen, Eitan stelt zijn 100 meter tijd bij op zijn nieuwe schaatsen, en Marieke zorgt dat ze haar snelste tijden van vorig jaar weer op de klok kan krijgen. We hebben weer iets om naar uit te kijken het volgend weekend.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.