Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Tarieven schaatsseizoen 2022-2023
De kosten voor het nieuwe schaatsseizoen zijn helaas gestegen. De gemeente Amsterdam heeft in overleg met de Jaap Edenbaan directie besloten dat vanwege de toegenomen energiekosten, inflatie en de enkele jaren niet gestegen tarieven (o.a. in de Coronaperiode), voor het komende schaatsseizoen de tarieven met 6,4% omhoog moeten. De Baanvereniging Groot Amsterdam (BGA) die de schaatsverenigingen in Amsterdam vertegenwoordigt, heeft die verhoging waar mogelijk en gewenst opgevangen binnen haar begroting. Dit om de tarieven van abonnementen zo weinig mogelijk te laten stijgen. In de ledenvergadering van 16 juni 2022 is na enige discussie, ingestemd met de begroting 2022-2023.

Daarnaast heeft de KNSB de afdracht die de Amstelbocht per lid jaarlijks moet afdragen verhoogd van € 9 naar €14 voor volwassenen en naar €10 voor jongeren tot en met 18 jaar. De Amstelbocht blijft voor het komend schaatsseizoen dezelfde tarieven hanteren voor de trainersbijdrage als de afgelopen jaren. Afgezien van deze KNSB verhoging zijn de prijzen voor het eerste hardrijders-abonnement ongewijzigd gebleven voor alle leeftijdscategorieën, met uitzondering van de Junioren A. Die vallen bij de Jaap Edenbaan nu in het tarief van de senioren. Het eerste abonnement kost nu €270 (dat was €265). De kortingsregelingen op een tweede hardrijdersabonnement (nu € 170, was €145) en de toerschaatsabonnementen (nu €190, was €173) zijn deels komen te vervallen. Voor Junioren B/C kost het abonnement nu €202 (was €197) en voor pupillen €175 (was €170). En dat is inclusief trainersbijdrage en de verhoogde KNSB afdracht per lid.  Een wedstrijdlicentie moeten licentie-schaatsers zoals bekend zelf aanvragen bij de KNSB! Ook het jeugdschaatsen op de zaterdagmiddag is iets duurder geworden. Dat was €85 en kost nu €98,50.

De inschrijvingsprocedure is inmiddels gestart. Houd vanaf 30 augustus 2022 je mailbox in de gaten! In de procedure kun je aangeven of je wilt doorgaan of wilt stoppen. 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.