Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Vrijdag 24 juni jl zijn Elly Bosman en Jan Mouris, tijdens het 50 jarig jubileumfeest, benoemd tot erelid van De Amstelbocht. Elly zet zich al meer dan 25 jaar in voor het jeugdschaatsen. Eerst als begeleidster van de kinderen, het liefst de allerjongste, en nu nog steeds regelt zij de inschrijvingen van het jeugdschaatsen.  Jan is ook al meer dan 25 jaar actief voor de club in verschillende functies waarvan de één wat langer dan de ander. Onder andere als wedstrijdsecretaris, speaker tijdens wedstrijden, bestuurslid en lid van de AOW-groep (Amstelbocht Onderhouds Werkgroep) die meerdere malen per week het ijscomplex onderhouden.

Beiden zijn wij als club zeer dankbaar voor hun inzet. Jullie benoeming is meer dan verdiend!!! Hartelijk dank.

IMG 4572 Gemiddeld

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.