Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

In Memoriam Wim Jansen

IMG 1006

 

Met grote verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het plotselinge overlijden van

Wim Jansen

Wim was een zeer gerespecteerd en gewaardeerd lid van onze vereniging. Onvermoeibaar heeft hij zich door de jaren heen voor de ijsclub ingezet, er is geen terrein te benoemen of Wim heeft er wel aan bijgedragen. Maar in het bijzonder noemen wij hier zijn tomeloze inzet voor het onderhoud van onze landijsbaan en clubgebouw en de vele uren langs de ijsbaan als starter tijdens wedstrijden. Wij hebben Wim in al die jaren leren kennen als een vriendelijke, humoristische harde werker die het vele werk graag voorzag van een grap of een spitsvondige opmerking. Recht door zee en immer bruisend van nieuwe ideeën voor de club, het gebouw of de landijsbaan. Wij verliezen een dierbaar lid maar vooral ook een mooi mens.

Wij wensen Joke, de kinderen en kleinkinderen en al zijn andere dierbaren veel sterkte met het verlies.

Het bestuur van IJsclub De Amstelbocht.

 

Het afscheid nemen van Wim is op woensdag 25 mei bij IJsclub De Amstelbocht, Molenpad 2, Ouderkerk aan de Amstel. Het samenzijn voorafgaand aan de bijeenkomst is vanaf 14.00 uur. Aanvang herinneringsbijeenkomst om 14.45 uur. Na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten. Wim wordt op een later moment in besloten kring gecremeerd.

Kom zoveel mogelijk lekker sportief op de fiets. Wim hield van vrolijke kleuren. In plaats van boemen liever een gift voor de jeugdafdeling van Wielervereniging De Amstel. Bankrekening NL90RABO0141976365 tnv Wielervereniging De Amstel.

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.