Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Vrijdag 8 april is tijdens de afsluitingsavond van het schaatsseizoen, Gerrit Swartsenburg gehuldigd als Lid van Verdienste. Al 25 jaar staat Gerrit meerdere keren per week op het ijs om de leden van De Amstelbocht te trainen. Dit tot groot genoegen van de rijders. Gerrit dank je wel voor je jarenlange inzet voor de club en dank dat je met veel enthousiasme onze leden veel hebt geleerd. We hopen dat je dit nog jaren wil blijven doen. 

IMG 3552 fb IMG 3555 fb

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 gezinnen (huishoudens) die lid zijn, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.