Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Voor diegenen die afgelopen zaterdag wat vreemd opkeken van enkele raar uitgedoste figuren in het dorp: het betrof de traditionele Vossenjacht waarmee de Amstelbocht het seizoen jeugdschaatsen besloot. Ook deze winterperiode kregen meer dan 140 Ouderkerkse kinderen verdeeld over 10 jeugdgroepen iedere zaterdagmiddag schaatsles op de Jaap Eden ijsbaan. Dit jeugdschaatsen is onverminderd populair in het dorp (en daarbuiten) en wordt mogelijk gemaakt door een grote groep van enthousiaste vrijwilligers van de club die de kinderen elke zaterdagmiddag les geven. Het seizoen wordt altijd gezellig afgesloten met de traditionele Vossenjacht in het dorp waar groepen kinderen de verklede ‘vossen’ moeten opspeuren. Bij iedere vos kregen ze een letter waarmee een woord kon worden gemaakt. De middag werd besloten in het clubgebouw waar alle kinderen een prijs mochten uitzoeken voor de speurtocht en natuurlijk hun langverwachte schaatsdiploma kregen uitgereikt. Al met al was het een zeer geslaagde afsluiting van wederom een mooi schaatsseizoen, nog versterkt door een prachtig lentezonnetje.

IMG 1830

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 gezinnen (huishoudens) die lid zijn, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.