Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Voor diegenen die afgelopen zaterdag wat vreemd opkeken van enkele raar uitgedoste figuren in het dorp: het betrof de traditionele Vossenjacht waarmee de Amstelbocht het seizoen jeugdschaatsen besloot. Ook deze winterperiode kregen meer dan 140 Ouderkerkse kinderen verdeeld over 10 jeugdgroepen iedere zaterdagmiddag schaatsles op de Jaap Eden ijsbaan. Dit jeugdschaatsen is onverminderd populair in het dorp (en daarbuiten) en wordt mogelijk gemaakt door een grote groep van enthousiaste vrijwilligers van de club die de kinderen elke zaterdagmiddag les geven. Het seizoen wordt altijd gezellig afgesloten met de traditionele Vossenjacht in het dorp waar groepen kinderen de verklede ‘vossen’ moeten opspeuren. Bij iedere vos kregen ze een letter waarmee een woord kon worden gemaakt. De middag werd besloten in het clubgebouw waar alle kinderen een prijs mochten uitzoeken voor de speurtocht en natuurlijk hun langverwachte schaatsdiploma kregen uitgereikt. Al met al was het een zeer geslaagde afsluiting van wederom een mooi schaatsseizoen, nog versterkt door een prachtig lentezonnetje.

IMG 1830

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.