Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Jaap Edenbaan, 16 maart 2022.

Na twee jaar kon het door Corona geteisterde marathonseizoen 2021-2022 eindelijk weer worden afgesloten met de finale, de 'Kampioenschappen van Amsterdam'. Totaal 126 marathonrijders uit alle categoriën starten tegelijkertijd waarna de snelste rijders 75 ronden schaatsen, inclusief 15 premiesprints. Amstelbochters Ron Brandse en Johan Boelrijk wisten een premie te winnen, die in Café de Jaap direct werd geconsumeerd.
Sjoerd heeft leuke filmopnamen van de wedstrijd geplaatst op facebook (zie ook Facebookpagina marathonschaatsenamsterdam):
https://www.facebook.com/groups/171567299667628/permalink/2122961347861537/

Na deze wedstrijd werden de prijzen uitgereikt en de top vijf van het marathon club­klassement bekend gemaakt. Daarin eindigde de Amstelbocht nipt op de vijfde plaats. Bestuurslid Erik Evers mocht de felicitaties en de bijbehorende envelop in ontvangst nemen.

Met gemengde gevoelens kijken we terug op dit wederom door Corona beïnvloedde marathonseizoen. Uiteindelijk konden we tot ieders genoegen 8 tot 9 van de 12 wedstrijden schaatsen. Stan Nelissen wist het klassement bij de masters M1 te winnen, een bijzondere prestatie en bovendien twee wedstijden daarvan gewonnen. Ook Paul Kuyer reed een sterk seizoen en eindigde keurig in de top 12. Bij de M3 eindigde Ron Brandse sterk op de 9de plaats, Bart Gietema als 11de en Erik Evers als 26ste. Ook bij de M4 sterke uitslagen van Kees Bosman, Johan Boelrijk, Martin van der Esch en Gerrit Roos die daarmee de nodige punten verzamelden. Dit jaar reden er helaas geen Amstelbocht dames, (neo)senioren en junioren mee.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 gezinnen (huishoudens) die lid zijn, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.