Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Family and friends wedstrijd

Storm Eunice was nog maar net het land uit, en de Jaap Edenbaan weer open, toen deze mooie wedstrijd tussen ouder en kind, broer en zus, tante en neef, of vrienden werd verreden.Het was jammer dat het zo nat en stormachtig was want de wedstrijd kan zo leuk zijn, met , naast de rijders , de overige familieleden als supporters langs de baan. 

De rijders zelf waren er niet minder gemotiveerd om, menig ouder kreeg een lesje sprinten - je wordt ouder Papa, geef het maar toe... Sommige ouders wisten hun kind , nog net, achter zich te houden, maar ook daar wordt al uitgekeken naar de volgdende keer, na nog een paar trainingen, dan kan ik je wel hebben. En een enkeling wist zijn tante zelfs een diskwalificatie aan te smeren.

We verwachten weer een toeloop van nieuwe inschrijvingen voor seizoen 2022-2023 voor de iets oudere instappers, er is de mogelijkheid voor een proefabbonnement waarbij je de laatste weken van dit seizoen al kunt meetrainen op de licentieuren. Dit is ook een mogelijkheid voor de jeugdschaatsers van de hoogste groep om kennis te maken met deze trainingen.

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.