Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Zondagmorgen 6 februari, menigeen blijft in zijn warme bed, luisterend naar wind en regen, om rond half 10 voor de tv te gaan zitten voor de 5km in Peking. Zo niet de pupillen van de Jaap Edenbaan. Zij reden hun finale. Omstandigheden waren bar en boos. En dat terwijl er veel voor het eerst een 700m of 1000m moesten rijden. De opdracht was om met verschillende techniek wind mee en wind tegen te rijden. Het was knokken tegen de wind in. Maar we hebben wel karakter in de club 💪💪💪👍.

Bij de meisjes A werd Marieke 2de, Annika 5e bij de C. 

Bij de jongens B waren er 3 Amstelbochters. Jonah werd 5de, Fabian 9de en Tiemen 10de.

En Eitan werd 2e E-pupil. 

Thomas had besloten dat ochtendwedstrijden niet aan hem besteed zijn.

Martin Hersman was ook op de baan voor de wedstrijd en twitterde erover: https://twitter.com/HersmanM/status/1490208127110811650

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.