Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Eindelijk weer eens uitslagen op de website.

Voor het eerst waren er dit weekend weer wedstrijden "voor het echie". Waar van de trainingswedstrijden die de jeugd nog wel mocht rijden, mocht geen verslag met tijden worden gemaakt, omdat die niet officieel waren. Nu was er op zaterdag de Hogerop Ladies night, waar weer proef gedraaid werd met wedstrijden. Alleen de ijsmeesters hadden nog niet echt wedstrijdijs neergelegd. Daar begonnen ze aan direct na de wedstrijd.

Zondagmorgen 30 januari: de Portengen pupillencompetitie. Voor de Amstelbocht was Annika Bakkenist aanwezig. Ze wist haar persoonlijk record op beide afstanden te verbeteren. Op de 100 meter van 15.30 naar 14.84, op de 300 meter van 43.21 naar 41.83. Volgende week volgt de finale van de competitie.

OP zondagavond was het redelijk weer, storm Corrie was nog niet gearriveerd toen de finale van de Andantinobokaal werd verreden. Joris Onink, Wietse Hilarides en Tobias Elshof waren onder leiding van trainer Frank aanwezig.  Wietse deed deze avond goede zaken, zowel op de 500 als op de 1500 meter wist hij zijn snelste tijd te verbeteren. Met 49.49 en 2.38.00 heeft hij zich goed ontwikkelt, en wie weet wat er nog volgt dit jaar. Joris had een val op de 500 meter, en startte niet meer op de 700meter. Tobias mocht als rijder met de snelste PR in de laatste rit starten. Hij won de 500 meter in 41.15. Op de 1500 meter werd Tobias 2e, in 2min10.88 , rap genoeg om als finalewinnaar te worden uitgeroepen.

De komende weken zijn er weer verschillende wedstrijden, langebaan en marathon. Hou de inschrijfpagina in de gaten, de wedstrijden veranderen nogal eens van dag of tijd. Het is de baancommissie alles eraan gelegen om de avonden goed bezet te krijgen, als achtergrond van de uitzending en over de olympische spelen.

Op 15 maart staan de CLUBKAMPIOENSCHAPPEN gepland, hou daar alvast rekening mee.

Op donderdag 10 en vrijdag 11 maart is het Open Bredaas Langebaan Kampioenschap (OBLK) op de Kunstijsbaan in Breda. De wedstrijd staat open voor dames en heren vanaf (Neo) Senioren en omvat een kleine vierkamp (500/1500, 1000/3km) en een grote vierkamp (500/5km, 1500/10km). 
 
Dé kans om een echte grote vierkamp te rijden!
 
De inschrijving voor deze Grote en Kleine vierkamp staat inmiddels open via:
https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/d7ad60ba-f868-4349-8d15-f55907c06fea/informatie

Wacht niet te lang want de inschrijvingen gaan heel snel.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.