Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Afgelopen maandag, 6 december 2021, heeft het bestuur afscheid genomen van Giza Warner als bestuurslid van De Amstelbocht.

De afgelopen 13 jaar heeft Giza zich ingezet als secretaris van de ijsvereniging. Met haar humor, inzet en enorme vakkennis van de nederlandse taal, was zij een zeer gewaardeerd bestuurslid. Het was de bedoeling om afscheid te nemen tijdens de Algemene Leden Vergadering. Helaas kon deze dit jaar door corona niet doorgaan. Het bestuur wilde Giza niet "zo maar" weg laten gaan en had haar gevraagd nog even aan te sluiten na afloop van de laatste bestuursvergadering. Gelukkig gaf Giza daar gehoor aan en hebben wij op gepaste wijze haar kunnen bedanken. Giza nogmaals ontzettend bedankt voor jouw inzet de afgelopen jaren en gelukkig zullen we je nog regelmatig op de Jaap Edenbaan en hopelijk de landijsbaan zien. Gelukkig is er een goede opvolger voor jou gevonden met Marja Wagenaar.

 

WhatsApp Image 2021 12 11 at 10.54.24

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 gezinnen (huishoudens) die lid zijn, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.