Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Naar aanleiding van de Coronamaatregelen hebben de BGA en de Jaap Edenbaan directie gezocht naar specifieke oplossingen voor schaatsgroepen binnen het huidige rooster.

Voor het jeugdschaatsen van de Amstelbocht is belangrijk:
De aanvang van het jeugdschaatsuur op zaterdagmiddag is vervroegd van 16.55 uur naar 15.30 tot 16.30 uur!

Voor de oudere licentieschaatsers (M02-, M03-, M04 en M05-uren) wordt met STG Waterland gekeken of er tijdens de publieksuren toch nog een trainingsuur kan worden verzorgd. Geef de belangstelling svp. door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De inhoud van de BGA brief volgt hieronder:
BGA – nieuwsbrief 1 december 2021

Geachte besturen van de BGA-verenigingen,

Zondag stuurden wij u de BGA-nieuwsbrief d.d. 28 november 2021 in samenspraak met de directie van de Jaap Edenbaan.
Daarin werd aangegeven dat u zo spoedig mogelijk zou worden geïnformeerd over specifieke oplossingen binnen het huidige rooster, dat in ieder geval tot 19 december 2021 noodgedwongen eindigt om 17.00 uur.
In dat verband breng ik het volgende onder uw aandacht:
• Abonnementshouders ontvangen na afloop van het schaatsseizoen via hun vereniging compensatie voor de door coronaregels gemiste schaatsuren.
• Compensatie geldt ook voor de houders van toerschaatsabonnementen, zodat het omzetten van een toerschaatsuur naar een publieksuur anders dan normaal tijdens een lockdown en dus in ieder geval tot 19 december 2021 niet mogelijk zal zijn.
• Om daarnaast toch te stimuleren dat abonnementhouders kunnen blijven schaatsen is er – zoals eerder gecommuniceerd - een eenmalig aanbod om met een 3-rittenkaart met 50% korting te komen schaatsen op publieksuren tot 17.00 uur (www.jaapeden.nl/3-rittenkaart), waarbij exclusief plekken beschikbaar worden gehouden voor BGA-schaatsers. De entree op deze uren moet op de gebruikelijke manier worden geboekt via de Jaap Edenbaan-site.
• Het is tijdens deze lockdown toegestaan om op publieksuren groepsgewijs onder leiding van een trainer te schaatsen, waarbij er van uit wordt gegaan dat daarbij rekening wordt gehouden met minder geoefende schaatsers op dat uur. Daarmee wordt de gelegenheid geboden om de normale situatie zoveel mogelijk te benaderen. Het is aan de verenigingen om dat in banen te leiden. • Het wedstrijdschaatsen kan niet doorgaan op de gebruikelijke schaal, maar er is in ieder geval de mogelijkheid om wedstrijden te rijden op zondagmorgen van 07.00 tot 09.00 uur.
• Het trainingsuur van de BGA-selectie op woensdag is verplaatst naar zaterdagmorgen van 08.00 tot 09.05 uur, waarbij rekening moet worden gehouden met andere, langzamere schaatsers.
• Het jeugdschaatsuur op zaterdagmorgen blijft ongewijzigd en de aanvang van het jeugdschaatsuur op zaterdagmiddag is vervroegd van 16.55 uur naar 15.30 tot 16.30 uur. Hoewel het aanvankelijk naar uitzag dat er voor de jeugdschaatsers van de vrijdagmiddag geen alternatieve oplossing was, heeft de directie van de Jaap Edenbaan op ons aandringen uiteindelijk toch een oplossing kunnen vinden voor deze jeugdschaatsers en wel op zondagmiddag van 16.00 tot 16.55 uur. Van die mogelijkheid zal gebruik worden gemaakt.
• Ook voor het shorttracken werd een alternatief gevonden op donderdagmiddag van 14.15 tot 15.45 uur. Dit tijdstip zo midden op de dag paste echter in zo weinig agenda’s, dat van deze optie geen gebruik zal worden gemaakt.

Zoals u ziet is het gelukt om zoveel als mogelijk is maatwerk te leveren en kan bijna iedereen blijven schaatsen. Uiteraard zijn we daar blij mee, maar het geeft ons allen wel de verplichting om zorgvuldig en verantwoord met die mogelijkheid om te gaan.
Dat betekent dat we ons steeds bewust moeten blijven van het waarom van deze lockdown. Voor het gedrag van de schaatsers betekent dat buiten de ijsbaan: houd afstand en blijf bij klachten thuis. Voor het gedrag op de ijsbaan geldt: houd rekening met langzamere schaatsers en volg aanwijzingen van toezichthouders op. Wij verzoeken u uw leden van het bovenstaande op de hoogte te stellen.

Met vriendelijke groet,
Bestuur van de BGA,
Kees Schrama, voorzitter.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.