Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Portengen bokaal op 21 november voor Pupillen en ook wedstrijden voor Junioren C,B

Voor de pupillen is de Portengencompetitie gestart. Hoe meer trainingsmaatjes hieraan meedoen, des te leuker het is!
Spreek af met elkaar en ga samen naar de baan, dan zullen we zien wie het snelst is op de 100 meter, de 300 meter, of misschien wel op de marathon over 5 ronden!
Je mag je per wedstrijd inschrijven, maar je kunt natuurlijk ook met de competitie meedoen over verschillende wedstrijden, waarna je misschien wel een prijs wint.

Cor Portengen van de Amstelbocht sponsort deze wedstrijden en staat als hulpstarter op de ijsbaan.

Je kunt je nog inschrijven voor de wedstrijd van 21 november om 07:00 uur 's ochtends op https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/576a8728-1410-48c0-b413-48b7eaa8b32f/informatie
maar doe dat wel snel, want de inschrijving gaat al bijna dicht!

Om wedstrijden te kunnen schaatsen is het noodzakelijk om een Wedstrijdlicentie te hebben. Dat moeten de schaatsers zelf aanschaffen via MijnKNSB. Je kunt inloggen met je KNSB RELATIENUMMER dat voor iedere licentierijder is aangemaakt en naar je toegestuurd (door de KNSB). Vervolgens moet je een eigen account aanmaken:
https://mijn.knsb.nl/cms/showpage.aspx?id=543&redirect

Dit kan heel snel worden geregeld, binnen 5 minuten!

Speciaal hiervoor heeft de Amstelbocht een ge-updated Wedstrijdboekje op de Amstelbochtsite geplaatst: Wedstrijdboekje IJsclub de Amstelbocht
Inschrijven voor wedstrijdjes is de eerste keer altijd even lastig en wennen, maar zal in het vervolg makkelijker zijn.

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.