Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Nieuws van de Baanvereniging Groot Amsterdam (BGA)

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd in verband met het oplaaien  van het corona-virus. Die maatregelen gaan zaterdag 6 november 2021 in.

Wat betekent dat voor de BGA-schaatsers op onze JaapEdenbaan?

Dat heeft de volgende konsekwenties:

  • Tijdens de reguliere trainingsuren zijn de kleedkamers gesloten. Het aantrekken van de schaatsen moet rondom de baan en kan desgewenst overdekt in de tent naast de jurytoren. Advies is dan ook om thuis om te kleden.
  • Voor train(st)ers en vrijwillig(st)ers op de BGA-uren is de herenkleedruimte beschikbaar onder het kantoor; een check van de corona-pas is hier niet nodig. Hetzelfde geldt voor de vrijwillig(st)ers, die een rol vervullen in de jurytoren. De dameskleedkamer is door de directie van de JaapEdenbaan exclusief aangewezen voor de medewerk(st)ers van de schaatsschool.
  • Tijdens wedstrijden (langebaan en marathon) is het garderobegebouw open, zodat de schaat(st)ers daar kunnen omkleden en tussen hun wedstrijden door binnen kunnen wachten. Van iedereen vanaf 18 jaar, die dat garderobegebouw binnen gaat moet vooraf haar/zijn corona-pas gecheckt worden. Dat moet gedaan worden door de train(st)er of begeleid(st)er van de vereniging van de betreffende schaat(st)ers.
  • Tijdens de jeugdschaatsuren is het garderobegebouw (het Aquarium) eveneens open. De jeugdschaat(st)ers kunnen gewoon naar binnen. Voor begeleid(st)ers vanaf 18 jaar geldt dat hun corona-pas gecheckt moet worden door een train(st)er of begeleid(st)er van de vereniging.

Voorts geldt in deze nieuwe situatie dat het verstandig is om afstand te houden. De regels voor de toegang van de horeca zijn ongewijzigd.

Verder is het goed om de website van de JaapEdenbaan bij te houden, in ieder geval op het onderwerp: corona!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.