Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De recreatieschaatsuren zijn:

M25: Donderdagavond 18:20-19:20 u (recreatieschaatsen met schaatsbegeleider)
M26: Donderdagavond 19:40-20:40 uur (met schaatsbegeleider)

Alle schaatsuren van de Amstelbocht zijn te vinden onder het menu <Schaatsen> , <Trainingsuren>

De nieuwe toegangspassen liggen voor de eerste les klaar bij de kassa van de Jaap Edenbaan. Het is aan te raden de eerste keer wat vroeger te komen en een ID mee te nemen. Met die pas kan je naar binnen en daarop wordt in het vervolg ook steeds je nieuwe jaarabonnement gezet. Bewaar die dus goed!

Vanaf Ouderkerk aan de Amstel is het een halfuur fietsen naar de Jaap Edenbaan (meteen lekker warm). Er is ook parkeergelegenheid op de Radioweg en in de omgeving (betalen tot 21:00 uur, laag tarief) of langs de snelweg afslag Watergraafsmeer op Parkeerplaats sportpark Voorland en dan warmlopen naar de Jaap Edenbaan).

Je kunt je omkleden (indien nodig) en je schaatsen aandoen langs de baan, in de kleedkamers en het 'glazen' hok of in de nieuwe verkleedtent naast de jury-toren.

Vervolgens zul je de schaatsbegeleiders van de Amstelbocht Gabriëlle en Eveline op de ijsbaan wel herkennen aan de blauwe Amstelbocht kleding.

Trek handschoenen aan (verplicht, bij voorkeur snijvaste) en een schaatshelm is ook aan te bevelen.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.