Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De jeugd heeft dit jaar weer hun voorbereidings kamp gehad op 9 en 10 oktober. Ze zijn naar het strand geweest waar ze zouden gaan blokarten wat helaas door te weinig wind niet door ging. Maar in een heerlijk zonnetje hebben ze allemaal andere verschillende sportieve activiteiten gedaan. Na het eten hebben ze heerlijk om een kampvuur gezeten en zijn ze in hun tenten gekropen die op onze eigen landijsbaan stonden. De volgende ochtend zijn ze naar Spaarnwoude gegaan voor een intensieve training. Na afloop met z'n allen naar de ijsbaan van Haarlem waar er een schaatstraining was. Terug bij het clubgebouw konden de tenten weer worden afgebroken en kon iedereen voldaan naar huis. Dankzij de begeleiding van Eveline en Heleen is de jeugd klaar om aanstaande vrijdag en of zaterdag met het schaatsseizoen te beginnen.

Zie hier de foto's.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.