Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De jeugd heeft dit jaar weer hun voorbereidings kamp gehad op 9 en 10 oktober. Ze zijn naar het strand geweest waar ze zouden gaan blokarten wat helaas door te weinig wind niet door ging. Maar in een heerlijk zonnetje hebben ze allemaal andere verschillende sportieve activiteiten gedaan. Na het eten hebben ze heerlijk om een kampvuur gezeten en zijn ze in hun tenten gekropen die op onze eigen landijsbaan stonden. De volgende ochtend zijn ze naar Spaarnwoude gegaan voor een intensieve training. Na afloop met z'n allen naar de ijsbaan van Haarlem waar er een schaatstraining was. Terug bij het clubgebouw konden de tenten weer worden afgebroken en kon iedereen voldaan naar huis. Dankzij de begeleiding van Eveline en Heleen is de jeugd klaar om aanstaande vrijdag en of zaterdag met het schaatsseizoen te beginnen.

Zie hier de foto's.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.