Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De belangrijkste Corona-regels voor de Jaap Edenbaan zijn nu (oktober 2021):

* Op het terrein hoeft nergens meer 1,5m onderlinge afstand gehouden te worden
* Het terrein kan worden betreden met een geldige entreekaart die vooraf is gekocht op www.jaapeden.nl<http://www.jaapeden.nl> of (indien nog beschikbaar) bij de ticketautomaat bij de entree. Ook een geldig lesabonnement of BGA abonnement werkt op de eigen tijd bij de poortjes.

* Coronatoegangsbewijs (QR-code): Voor het betreden van het terrein is het niet nodig om een coronatoegangsbewijs (QR-code) te tonen
* Uitzondering is er voor: Alle bezoekers van 13 jaar en ouder dienen bij de ingang van de horeca-faciliteiten (JAAP, Boven Nul en Chalet) een geldig coronatoegangsbewijs (QR-code) te tonen. Bezoekers ouder dan 14 jaar moeten tevens een legitimatiebewijs kunnen tonen!
* Publiek bij professionele sportwedstrijden; dan dient er bij de entree een coronatoegangsbewijs (QR-code) getoond te worden. Dit geldt voor wedstrijden van het eerste team van de Amsterdam Tigers in de ijshal en voor de landelijke KNSB-marathons op de 400-meterbaan.

De kleedkamers zijn open en rondom de baan zijn weer bankjes geplaats en naast de jurytoren is een tent neergezet van ongeveer 40 meter waar je enigszins overdekt je kan verkleden, de boarding op het recht eind is niet geplaatst zodat je direkt het ijs op kan.
We hopen dat dit enige spreiding geeft in het gebruik van de kleedkamers.

De eerste reguliere training is op zaterdagmorgen 16 oktober.

Amstelbochtschaatsers wordt een paar extra mogelijkheden geboden om in te komen:
1. Op de JAAP EDENBAAN kan op vrijdagavond 15 oktober ook extra getraind worden door iedereen.
Programma;
18.00-19.00 uur Jongste jeugdschaatsers (5-12 jaar)
19.00-19.20 uur dweil
19.20-20.45 uur training voor iedereen (licentierijders, recreanten)
20.45-21.00 uur dweil
21.00-22.15 uur Marathon alle klasses (speciaal voor marathonschaatsers)

2. Tijdens het jeugdschaatskamp op 9 - 10 oktober schaatst de jeugd op 10 oktober rond ca 13:00 uur in Haarlem. Alle Amstelbochters zijn welkom (wel gewoon een kaartje kopen!)

3. Eveneens op zondag 10 oktober kunnen wedstrijdrijders in HAARLEM 's avonds een marathon rijden.
Tijdschema dames 20.00 uur; heren senioren aanvang 20.45 uur en masters 21.45 uur.
Deelname is open voor 6-banen rijd(st)ers en landelijke rijd(st)ers uitkomend in de top- en beloftendivisies en komende uit de regio Noord- en Zuid Holland en Utrecht. Er wordt gereden in 3 categorieën: Dames, Heren en Heren Masters. We starten om 20.00 uur met de dames. Inschrijven via; https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijd/a5005168-34f0-47b2-b2a0-ac31332591ec/informatie

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.