Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De tarieven voor het nieuwe schaatsseizoen 2021-2022 zijn bekend.
De inschrijvingsprocedure is gestart. Houd daarom je email in de gaten!

De tarieven voor 2021-2022 zijn hetzelfde gebleven als afgelopen seizoen, met uitzondering van het recreatieschaatsen (ook wel toerschaatsen genoemd) en het shorttracken. De prijzen daarvan zijn licht gestegen, met €2,50 voor de jeugd en €3,50 voor de senioren. Een Shorttrackabonnement is €5 duurder geworden.

In de inschrijvingsprocedure waarvoor je binnenkort een email ontvangt, kan je aangeven of je doorgaat op dezelfde uren of wilt stoppen. Als je andere uren wilt, neem dan via de mail contact met mij op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zoals al eerder bekend gemaakt kunnen op het tweede recreatie-uur op de donderdagavond (M26-uur; van 19:40 - 20:40 uur) geen nieuwe leden worden ingeschreven.

De Baanvereniging Groot Amsterdam (BGA) verwacht dat we weer een normaal seizoen kunnen gaan draaien met langebaan- en marathonwedstrijden en normaal gebruik van de kleedkamers (net als in de sportscholen op dit moment).
Een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test zal vermoedelijk wel nodig zijn. De verwachting is dat per 20 september en daarna vanaf 1 november de maatregelen versoepeld zijn, maar veel zal wederom afhangen van het aantal besmettingen en de druk op de zorg. Aangevraagde en niet-gebruikte abonnementen kunnen voor 1 november kosteloos geannuleerd worden.

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.