Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

De tarieven voor het nieuwe schaatsseizoen 2021-2022 zijn bekend.
De inschrijvingsprocedure is gestart. Houd daarom je email in de gaten!

De tarieven voor 2021-2022 zijn hetzelfde gebleven als afgelopen seizoen, met uitzondering van het recreatieschaatsen (ook wel toerschaatsen genoemd) en het shorttracken. De prijzen daarvan zijn licht gestegen, met €2,50 voor de jeugd en €3,50 voor de senioren. Een Shorttrackabonnement is €5 duurder geworden.

In de inschrijvingsprocedure waarvoor je binnenkort een email ontvangt, kan je aangeven of je doorgaat op dezelfde uren of wilt stoppen. Als je andere uren wilt, neem dan via de mail contact met mij op (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Zoals al eerder bekend gemaakt kunnen op het tweede recreatie-uur op de donderdagavond (M26-uur; van 19:40 - 20:40 uur) geen nieuwe leden worden ingeschreven.

De Baanvereniging Groot Amsterdam (BGA) verwacht dat we weer een normaal seizoen kunnen gaan draaien met langebaan- en marathonwedstrijden en normaal gebruik van de kleedkamers (net als in de sportscholen op dit moment).
Een vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test zal vermoedelijk wel nodig zijn. De verwachting is dat per 20 september en daarna vanaf 1 november de maatregelen versoepeld zijn, maar veel zal wederom afhangen van het aantal besmettingen en de druk op de zorg. Aangevraagde en niet-gebruikte abonnementen kunnen voor 1 november kosteloos geannuleerd worden.

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.