Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Afgelopen week hebben wij het trieste nieuws ontvangen dat ons zeer gewaardeerd erelid Piet de Graaf is overleden. Piet heeft ontzettend veel vrijwilligerswerk verricht voor de club. Heel veel kinderen uit Ouderkerk en omgeving hebben, dankzij zijn meer dan 25 jaar enthousiaste inzet, bij het jeugdschaatsen leren schaatsen. Ook zullen wij nooit zijn Piets-Poldertocht vergeten in de polder achter zijn huis waar de jeugdschaatsers met hun ouders een tocht konden schaatsen en daarvoor een medaille ontvingen. Ook als de landijsbaan open was kon je altijd rekenen op de hulp van Piet. Wij wensen familie en vrienden heel veel sterkte met dit grote verlies.

Digitaal rouwkaart Piet de Graaf Pagina 001Digitaal rouwkaart Piet de Graaf Pagina 002

Digitaal rouwkaart Piet de Graaf Pagina 003

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.