Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Geen fotobeschrijving beschikbaar. mei  2021

We gaan weer skeeleren bij de Ouderkerkerplas. Vanaf 7 mei kan de jeugd zich melden voor de trainingen. Zorg dat je om 18.45 uur aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen starten. Wat neem je mee: je skeelers, helm, kniebeschermers, polsbeschermers, elleboogbeschermers en een bidon met water.

De trainers Evelien en Heleen staan te popelen om je de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

Voor de iets oudere Amstelbochters is er op woensdag vanaf 19.30 uur de mogelijkheid om met elkaar ronden te rijden op de skeelerbaan. We vormen groepjes van gelijk niveau om een uurtje aan conditie en techniek te schaven. Ook leden van andere clubs kunnen hierbij aansluiten.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.