Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Geen fotobeschrijving beschikbaar. mei  2021

We gaan weer skeeleren bij de Ouderkerkerplas. Vanaf 7 mei kan de jeugd zich melden voor de trainingen. Zorg dat je om 18.45 uur aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen starten. Wat neem je mee: je skeelers, helm, kniebeschermers, polsbeschermers, elleboogbeschermers en een bidon met water.

De trainers Evelien en Heleen staan te popelen om je de fijne kneepjes van het vak bij te brengen.

Voor de iets oudere Amstelbochters is er op woensdag vanaf 19.30 uur de mogelijkheid om met elkaar ronden te rijden op de skeelerbaan. We vormen groepjes van gelijk niveau om een uurtje aan conditie en techniek te schaven. Ook leden van andere clubs kunnen hierbij aansluiten.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.