Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Bij testwedstrijden voor junioren in Heerenveen heeft Jelle Boonstra op 20 en 21 februari verbluffende resultaten laten zien.

De 3.000 meter van Jelle was een staaltje van schemarijden wat een tijd van 4 minuut 02.25 opleverde. Het clubrecord van Cor van Blaaderen uit 2007 in Calgary is daarmee uit de boeken gereden!

Ook op de 1.500 meter reed Jelle een dikke pr, 1minuut 57.53 , en was daarmee ruim 2 seconden sneller dan het oude clubrecord B junioren van Bart Segers uit 2018.

De 500 meter legde hij af in 40.05, en zelf gaf hij aan dat de start beter kan. Dan wordt de tijd, nu al een persoonlijk record, ook sneller, dus de 40 seconden grens is voor Jelle de volgende uitdaging. We hopen dat Jelle de gelegenheid krijgt zijn goede vorm nog enkele malen te laten zien dit seizoen.JelleBoonstraVF XS

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.