Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Bij testwedstrijden voor junioren in Heerenveen heeft Jelle Boonstra op 20 en 21 februari verbluffende resultaten laten zien.

De 3.000 meter van Jelle was een staaltje van schemarijden wat een tijd van 4 minuut 02.25 opleverde. Het clubrecord van Cor van Blaaderen uit 2007 in Calgary is daarmee uit de boeken gereden!

Ook op de 1.500 meter reed Jelle een dikke pr, 1minuut 57.53 , en was daarmee ruim 2 seconden sneller dan het oude clubrecord B junioren van Bart Segers uit 2018.

De 500 meter legde hij af in 40.05, en zelf gaf hij aan dat de start beter kan. Dan wordt de tijd, nu al een persoonlijk record, ook sneller, dus de 40 seconden grens is voor Jelle de volgende uitdaging. We hopen dat Jelle de gelegenheid krijgt zijn goede vorm nog enkele malen te laten zien dit seizoen.JelleBoonstraVF XS

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.