Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Tijdens de uitzending M op maandag 18 januari kregen de Elfstedentochtwinnaressen Lenie van der Hoorn (1985), Tineke Dijkshoorn (1986) en Klasina Seinstra (1997) eindelijk de erkenning die ze verdienden.

Uit handen van de voorzitter van de vereniging de Friesche Elf Steden, Wiebe Wieling, kregen ze een vaas in de vorm van de Elfstedenroute en een oorkonde. Bovendien worden de namen van alle 12 eerste aankomende vrouwen worden op de voorkant van het monument voor de Elfstedenschaatshal gegraveerd.

Op de foto een zeer verraste, en Amstelbocht coryfee, Lenie van de Hoorn.

20210118M

(still uit de uitzending)

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.