Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Ook in 2021 zijn er mogelijkheden voor onze trainingsleden tot en met 17 jaar om wedstrijdjes te rijden. De wedstrijden zijn zeer populair, vaak moeten een aantal kinderen worden teleurgesteld omdat het al vol zit.

Weliswaar worden de tijden niet als officiële uitslagen erkend, maar je weet natuurlijk wel of je vooruit gaat van de training. En ook voor de trainers is het goed om te zien of jullie betere technieken ook snellere tijden opleveren. Op 2 januari reden Jonah, Daan, Thomas, Wietse en Barend vele PR's, op 9 januari stonden er weer 4 Amstelbochters aan de start. Met licht vriezend weer en windstilte waren de tijden supersnel. Fabian wist  zijn eerste 300 meter onder de grens van 40 sec.te rijden en dat kan nog veel sneller als hij na de start niet stopt omdat hij denkt dat het vals is.  Daan reed  de 300 (-0,8), Twan reed op de 500 meter maar liefst 3 seconden van zijn pr af (maar hij vond dat ook wel aan zijn stand verplicht) , en Bob reed voor het eerst een 500 meter. Op de afsluitende 100 meter reed Twan ook nog een pr, en Bob een keurige tijd die we niet mogen publiceren. We hopen dat er nog veel meer trainingswedstrijden worden ingepland, dat maakt het trainen ook veel leuker!

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.