Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Ook in 2021 zijn er mogelijkheden voor onze trainingsleden tot en met 17 jaar om wedstrijdjes te rijden. De wedstrijden zijn zeer populair, vaak moeten een aantal kinderen worden teleurgesteld omdat het al vol zit.

Weliswaar worden de tijden niet als officiële uitslagen erkend, maar je weet natuurlijk wel of je vooruit gaat van de training. En ook voor de trainers is het goed om te zien of jullie betere technieken ook snellere tijden opleveren. Op 2 januari reden Jonah, Daan, Thomas, Wietse en Barend vele PR's, op 9 januari stonden er weer 4 Amstelbochters aan de start. Met licht vriezend weer en windstilte waren de tijden supersnel. Fabian wist  zijn eerste 300 meter onder de grens van 40 sec.te rijden en dat kan nog veel sneller als hij na de start niet stopt omdat hij denkt dat het vals is.  Daan reed 32.5 op de 300 (-0,8), Twan reed op de 500 meter maar liefst 3 seconden van zijn pr af (maar hij vond dat ook wel aan zijn stand verplicht) , en Bob reed voor het eerst een 500 meter in 1.08.14. Op de afsluitende 100 meter reed Twan ook nog een pr, en Bob een keurige 14.83.  

We hopen dat er nog veel meer trainingswedstrijden worden ingepland, dat maakt het trainen ook veel leuker!

 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.