Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

zamboni

De wedstrijd begon memorabel met een versierde Zamboni. Ijsmeester Michel (die met die zwart/grijze krullen) ging na ruim 32 jaar het ijs gedweild te hebben met pensioen. Diverse coaches/Trainers kennen Michel al van toen zij zelf zo oud waren als hun pupillen nu en zelf hun wedstrijdjes reden. Leuk om te zien dat er aandacht voor zijn pensionering was.
 
Dan de wedstrijd, hoewel een oefenwedstrijd liep alles soepel. Blokjes lagen snel, er kon goed ingereden worden en alles verliep volgens schema. Namens de Amstelbocht reden Twan Wagenaar, broer Lars en Joris Onink de 1000m. Jelle Boonstra, Sander Brandse en Tobias Elshof reden de 3km. 
 
Frank was coach van Twan en Joris:
 
Twan reed zijn 2e 1000m en was goed vertrokken, prima op weg om een pr te rijden, ruim onder de 2 minuten. Helaas kwam hij na 500m in de binnenbocht ten val. Hoewel hij snel opstond was hij toch even van slag en vergat op de laatste kruising te wisselen. 
 
Joris reed voor het eerst een 1000m. Strijdplan was om snel te openen en vervolgens een strakke eerste ronde met een beetje reserve om te eindigen met een snoeiharde laatste ronde. Omdat het grote scoreboard niet goed te zien is had ik zelf ook de stopwatch ingedrukt. Handgeklokt was de eindtijd ongeveer 1.48,5. Een prima tijd die helaas niet officieel bevestigd kon worden. Joris was namelijk te dicht de rijders uit het andere paar genaderd en daardoor faalde de elektronische tijdwaarneming. Gelukkig hebben we een indicatie op basis van de handtijd, en de bevestiging dat Joris een prima rit had gereden!
 
Bianca, fan van Tobias:
Gisteravond heeft Tobias voor het eerst een 3000m gereden. Het was jammer dat het een trainingswedstrijd was anders had hij een clubrecord gereden . en Jelle was ook erg lekker bezig want die reed een officieus baanrecord .
Tobias zou eigenlijk een 1500m rijden maar hij wilde graag eens een 3000m rijden. Dus had hij gevraagd of hij net als de baanselectie een 3000m mocht rijden als ze met een oneven aantal waren zodat er niemand alleen hoefde te rijden maar ze waren met een even aantal. Maar als hij Rosalie van Vliet wist over te halen om ook een 3000m te rijden dan mochten zij tegen elkaar rijden. Rosalie wilde wel en zodoende kon Tobias dus rijden. Ook Rosalie wist  een baanrecord te rijden. Super jammer dat deze tijden niet officieel zijn. 
Lars reed  de 1000 meter, en bleef daarmee ver boven zijn beste tijd, Sander moest in de laatste ronde van de 3 kilometer om onbekende reden opgeven.
 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.