Deze site maakt gebruik van cookies.

Background
Jelle Boonstra
Jelle

Terwijl half Nederland staat te zingen voor de schoorsteen is er in Amsterdam op de Jaap edenbaan weer een wedstrijd voor jeugd onder de 18 jaar.

Weliswaar een trainingswedstrijd, de resultaten zijn alleen door de electronische tijdwaarneming opgenomen, en het vereiste aantal juryleden voor echte uitslagen ontbrak, maar toch: een wedstrijd, waar velen zo naar uitkijken. Het weer zat mee, helder en koud en niet teveel wind, waardoor je met een dikke jas op het middenterrein toch warm genoeg kon blijven tussen de afstanden door. 

Wietse Hilarides reed, naar een stagejaar in Amerika, voor het eerst weer voor de club . Zijn eerste 300 meter ging niet vlekkeloos, in de tweede reed hij in 34.94 naar de 8ste plek (derde pupilA). Dat smaakt naar meer!

Op de 1500 meter startte Sander Brandse tegen Rosalie van Vliet, en waar zij een baanrecord dames c junioren reed, was Sander na een sterke opening en een mager tweede rondje niet in staat in de buurt van zijn beste tijd te komen. Hij eindigde in 2.07.08.  Jelle Boonstra liet zien dat al die fietskilometers, zelfs deze dag nog bijna 100 km, ook een  goede basis  zijn voor het schaatsen. Hij reed met 2.02.76 ruim 2 seconden van zijn persoonlijk record af. Chapeau.

De baancommissie probeert ook de komende weken weer wedstrijden voor de groep t/m 17 jaar te organiseren. Hou het in de gaten!

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.