Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Het is nog steeds mogelijk om te schaatsen op de Jaap Edenbaan. Uiteraard met inachtneming van verschillende corona regels. Door 98% van de rijd(st)ers worden deze regels nageleefd maar dat is nog geen 100%!

Dit kleine groepje is aanleiding voor de directeur van de Jaap Edenbaan om met de volgende boodschap te komen.

Dank allen voor jullie betrokkenheid. Ook het actieve toezicht door BGA op hun uren is erg prettig.

Wat betreft de 1,5m

  • Wij (en de veiligheidsregio) beseffen ons dat het op het ijs niet altijd mogelijk is om 1,5m te houden. Bv bij inhalen of als iemand een oefening begint en invoegt.
  • Wat wel te handhaven is zijn de mensen die toch dicht achter elkaar rijden. Daar moeten we hen op blijven wijzen.

Dan het volgende: we liggen nu onder een vergrootglas. Toezicht meldt zich steeds regelmatiger op het terrein. En dat doen ze niet voor de lol. Mijn verwachting is dat ze er vanavond of morgen zeker gaan zijn. We moeten dan dus scherp zijn en scherp blijven.

Jaap Eden gaat op haar eigen uren strakker toezien en mensen er af halen. Het verzoek: wil de BGA dit komende week svp ook gaan doen?

We moeten niet het risico lopen dat die 2% het gaan verpesten voor de 98% welwillenden.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging waarvan meer dan 1.400 gezinnen lid zijn is één van de grotere ijsclubs van Nederland. De Amstelbocht is een voortzetting van twee eerdere ijsclubs waarvan de oudste dateert uit 1871.  De huidige vereniging is opgericht in 1972 en bestaat dit jaar 50 jaar. De Amstelbocht is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar ook onze landijsbaan is gelegen.

De landijsbaan is bij vorstperioden ons belangrijkste aandachtsgebied en heeft een aardige reputatie opgebouwd omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Naast onze winteractiviteiten zijn wij ook in de zomer actief, voorbeelden daarvan zijn het skeeleren, zomer- (‘droog’) trainingen en sport-jeugdkampen.

Een overzicht:

  • Schaatsen op de landijsbaan bij vorst
  • De Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentoertocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 120 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (tot 140 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.
  • Skeeleren en zomertraining.