Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Gelukkig kunnen de kinderen nog steeds elke zaterdag komen schaatsen.

Willen we dat zo houden dan moeten er een paar dingen veranderen. Dit n.a.v. een waarschuwing door de Veiligheidsregio Amsterdam.

 • 1 volwassene per gezin. In eerste instantie mocht er 1 begeleider per kind mee. Er is gebleken dat er toch te veel volwassenen meekomen waardoor het te druk wordt. Daarom is besloten dat er nog maar 1 volwassene per gezin mee het terrein op mag. (De Amstelbocht zit in vak R3.)
 • Houdt altijd en overal 1,5 meter afstand. Langs de baan mag je alleen staan met 1,5 meter afstand van elkaar. Ook bij het betreden en het verlaten van de baan en op de toegangsbrug houden we 1,5 meter afstand.
 • Geen volwassenen bij krabbelbaan en chalet. Er mag niemand tussen de twee bruggen staan. Dus ook niet “stiekem” achter het chalet staan om de kinderen op de krabbelbaan te bekijken.

Wij begrijpen dat jullie je kind heel graag willen zien schaatsen. Wij zouden ook niets liever willen dan dat dat mogelijk zou zijn. Binnenkort,wanneer de jongste kinderen schaatsvaardig genoeg zijn, zullen we een paar groepen wisselen van plek zodat ook de ouders van de jongere kinderen een keer hun kind kunnen zien schaatsen. Tot die tijd vragen wij om jullie begrip.

BELANGRIJK: 1,5 meter afstand bij verlaten ijsbaan.

Vorige week werd het te druk bij het verlaten van het ijsbaancomplex waardoor de 1,5 meter regel niet werd nageleefd. Er waren teveel volwassenen die te dicht bij elkaar stonden. Daaromgeldt vanaf zaterdag:

 • Het verlaten van het middenterrein gaat per vak. Deze zal omgeroepen / aangegeven worden. Zolang je vak nog niet is omgeroepen blijf je gewoon op de banken zitten tot je aan de beurt bent. Met uiteraard voldoende afstand van elkaar.
 • Ben je te laat omdat je nog niet klaar bent dan wacht je gewoon tot aangegeven wordt dat je wel je vak mag verlaten.
 • Elke week zal er een ander vak als eerste mogen vertrekken.
 • Ook bij de uitgang van het ijsbaancomplex (bij de tourniquets) blijf je letten op de 1,5 meter afstand.

De Veiligheidsregio en de directie van de Jaap Edenbaan zijn glashelder: mochten bovengenoemde regels niet nageleefd worden dan is de kans heel erg groot dat de ijsbaan gesloten moet worden.

Wij rekenen dus op jullie medewerking.

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

 • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
 • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
 • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
 • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
 • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.