Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Ouderkerk aan de Amstel, 20 juli 2020.

Geachte leden en buren van IJsclub ‘De Amstelbocht’,

Graag informeren wij u over zaken die nu op de landijsbaan spelen.

Vooralsnog maken de handboogschietvereniging ASSV en JunoYoga nog gebruik van de landijsbaan, die met toestemming van de gemeente tijdens deze coronaperiode hun sport mogen uitoefenen.

De situatie met KEK! is dat zij binnenkort kunnen starten. De openingstijden zijn van vrijdag tot en met zondag, 13:00 - 20:00 uur. Bij voldoende belangstelling zal KEK! tijdens deze coronaperiode ook op donderdag geopend zijn.

Zoals in ons vorig bericht is gemeld, is het wachten op de benodigde vergunningen. Inmiddels is een proces gestart om de bestemming te wijzigen van het deel waar nu de kantine gevestigd is plus de grond van de landijsbaan (een deel daarvan wordt als terras gebruikt). Wijziging van bestemmingsplan houdt in dat er in de toekomst een horeca-uitbater zou mogen zijn.

Onderzoek heeft ons doen inzien dat wij vooralsnog met deze bestemmingsplanwijziging mee kunnen en willen gaan. Dit mede door toezeggingen van gemeentezijde dat de belangen van De Amstelbocht worden gegarandeerd. Met andere woorden: wij zullen als Amstelbocht onze activiteiten voor wat betreft het schaatsen op onze landijsbaan kunnen continueren!

Nieuwe informatie plaatsen wij op de site van De Amstelbocht.

Mocht u vragen hebben of overlast ondervinden van activiteiten op de landijsbaan, dan kunt u ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van De Amstelbocht,

Bart Wesseling (voorzitter).

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.