Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Ouderkerk aan de Amstel, 27 mei 2020.

Geachte leden van IJsclub ‘De Amstelbocht’,

Graag informeren wij jullie over zaken die nu op de landijsbaan aan de hand zijn in verband met het Coronavirus.

Door de crisis hebben we na het verbod op sporten in groepsverband nu gelukkig weer een beetje meer ruimte. Bij de Ouderkerkerplas zijn we weer gestart met de skeelertrainingen op de skeelerbaan, maar ook bij onze landijsbaan zul je activiteit gezien hebben. We zijn gestart met zomertrainingen voor de jeugd op maandagavonden.

Daarnaast heeft een aantal andere clubs ons benaderd om gebruik te mogen maken van onze ruimte. Daarom zie je ook handboogschieten en yoga op onze mooie landijsbaan. Het gaat om handboogschietvereniging ASSV en JunoYoga die met toestemming van de gemeente hun sport mogen uitoefenen. We hebben gemeend elkaar in deze periode te moeten helpen en tegemoet te komen. Samen komen we deze crisis immers door!

Voor KEK! is er op dit moment nog geen mogelijkheid om open te gaan. Dit komt door de coronacrisis, maar ook doordat de tijdelijke vergunning voor uitbating is verlopen. KEK! heeft in principe nog wel een contract met ‘De Amstelbocht’ dit jaar, maar dat kan geen doorgang vinden zonder de benodigde vergunningen waarvoor goedkeuring van de gemeente nodig is. De gemeente heeft aangegeven dat horeca strijdig is met het huidige bestemmingsplan en kan daarom niet opnieuw een vergunning afgeven. Er is aangegeven dat dit alleen mogelijk is als een proces gestart wordt om de bestemming te wijzigen van het deel van de landijsbaan waar nu de kantine gevestigd is plus het deel dat als terras wordt gebruikt. Wij zijn als vereniging aan het onderzoeken of en hoe wij met deze bestemmingsplanwijziging mee kunnen en willen gaan.

Wijziging van bestemmingsplan houdt in dat er in de toekomst een Horeca-uitbater zou mogen zijn op het gebied van de landijsbaan waar nu de kantine plus terras gevestigd is. Wij zijn momenteel in gesprek met experts om tot een weloverwogen besluit te komen in overleg met onze leden.

Nieuwe informatie plaatsen wij op de site van De Amstelbocht.

Mocht je vragen hebben, dan kan je ons bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met vriendelijke groet, namens het bestuur van De Amstelbocht,

Bart Wesseling (voorzitter).

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.