Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Ouderkerk, 14 mei 2024.20200509BordSkeelerbaan

Op de skeelerbaan worden vanaf dinsdag 14 mei 2024 de volgende skeelertrainingen gegeven:

Dinsdag 18.00 - 18.45 uur skeeleren voor de jongste jeugd, die nog niet (vaak) hebben geskeelerd. 

Dinsdag 18.45 - 19.45 uur skeeleren voor de "ervaren" skeeleraars 

Historie.

Zaterdag 23 september 2017 was het eindelijk zo ver: na jaren overleg en plannen maken was de skeelerbaan bij de Ouderkerkerplas klaar voor gebruik en werd officieel geopend. Veel mensen waren erop afgekomen, om zelf eens een rondje te skeeleren, alvast te trainen voor op het ijs straks of gewoon om te kijken. Van de allerjongsten tot 70+ werd er urenlang zichtbaar genoten van deze mooie baan. Skeelers en bescherming kon je voor de gelegenheid ter plekke lenen, zo’n 50 mensen maakten gebruik daarvan.

In het bijzijn van de Burgemeester Mieke Blankers-Kasbergen, de wethouder Rineke Korrel en niemand minder dan meervoudig en Olympisch kampioene Marianne Timmer werd de opening voltrokken. Symbolisch reden zij samen op de skeelers ‘door het lint’. Marianne reed daarna nog wel een goed uurtje door – ze was het duidelijk nog niet verleerd en menig fan stond klaar langs de kant met fototoestel of telefoon. Als afsluiter gaf zij samen met de (skeeler)trainster van de Amstelbocht Gerdien Meijer nog een korte clinic voor de liefhebbers.

opening skeelerbaan

De baan is tot stand gekomen door initiatief van IJsclub de Amstelbocht, en dankzij de samenwerking met het Groengebied Amstelland. Tenslotte maakten de sponsoren de financiering ervan mogelijk: Provincie Noord Holland, Schipholfonds, Rabobank, KURK, Lion’s Club Ouderkerk. Maar liefst 230 ton asfalt was er nodig, gerealiseerd door Henze Wegenbouw en Sieds BV in samenwerking met Jan Streefkerk.

De plek op de parkeerplaats bij de Ouderkerkerplas werd al jaren gebruikt voor skeelertrainingen van de Amstelbocht. Het asfalt, de ligging van de bochten en de geparkeerde auto’s maakten het echter niet ideaal. Nu is het een duidelijk gemarkeerd gebied met specifiek ‘skeeler’asfalt en iets ruimere bochten. De baan is zo’n 350m (buitenbaan 375m, binnenbaan 340m), heel vergelijkbaar met de officiële wedstrijdskeelerbanen of de Jaap Edenbaan. Iedereen die zin heeft in veilig (leren) skeeleren kan er terecht om op het gladde asfalt wat rondjes te draaien of zelfs flink te trainen.

Het prachtige weer hielp zeker mee aan de uitstekende sfeer, er waren (fris)drankjes en hapjes en bovendien nog spelletjes & schmink voor de jongsten. Mocht de winter weer te warm zijn voor wat rondjes op de landijsbaan in Ouderkerk, dan kan men - met droog weer - het hele jaar door terecht bij de Ouderkerkerplas!