Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

Jaap Edenbaan, 19 februari 2020.

Het einde van dit seizoen komt in zicht. Deze avond de eerste finale wedstrijden en dat betekent: weinig te winnen en veel te verliezen. Vooral bij de dames en de C2 staat nog niet vast wie zich kan laten kronen als de kampioen. Helaas geen Amstelbochters bij de dames (Gerdien Meijer maakt zich al op voor het wereldkampioenschap sprint in Calgary).

C2

Bij de C2 rijden Mees van Duren en Lars Wagenaar, twee jonkies die al duidelijk hebben gemaakt dat ze hun mannetje staan. Mees laat vanaf de start direct zien dat het spel nog niet is gestreden en trekt flink door maar, zoals gemeld, de belangen zijn groot en hij krijgt niet de kans om weg te komen. Dat leidt na de hergroepering tot een kat en muisspelletje waarbij naar elkaar kijken meer energie kost dan de snelheden die worden ontwikkeld. Qua schouwspel niet al te leuk maar dat Mees als derde de finish passeert is zondermeer verdienstelijk te noemen. Uiteraard is deze kwalificatie ook op Lars van toepassing. Hij sluit zijn eerste seizoen keurig af met een klassering op plaats acht.

M1/M2

Het vuurwerk moet dus komen van de M1 en de M2. Zoals gebruikelijk een groot M2-peloton. De hamvraag is natuurlijk: "Gaat het Gijs lukken om zijn eerste plaats vast te houden?". Ook hier een tactische strijd en uiteindelijk een daverende eindsprint waarbij Gijs beslag weet te leggen op de vierde plaats. Daarvoor is hard geknokt met mede als resultaat dat zijn naaste belager in het algemeen klassement achter hem op plaats vijf finisht. Daarmee vergroot hij zijn voorsprong met één punt. Zijn voorsprong is nu 15,1 punten. Volgende week de laatste wedstrijd (finale) van dit seizoen.

Bij de M1 verdedigen Stan Nelissen (5) en Paul Kuijer (12) de belangen van De Amstelbocht. De kampioenskansen zijn inmiddels uit het zicht geraakt maar een top tienklassering voor Stan behoort nog tot de mogelijkheden. Op dit moment bezet hij de negende positie. Slechts twee punten minder dan de nummer acht maar zijn voorsprong op nummer tien is slechts vijf punten. De strijd is dus nog niet gestreden.