Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

MarathonAgenda1920Jaap Edenbaan, 12 februari 2020.ClubKlas

 

 

 

 

 

 

 

Als de dames en de junioren klaar staan voor de start voor hun voorlaatste marathon van het seizoen komt er een seintje uit de jurytoren dat het elektronische tijdsysteem niet functioneert. Er zal op de vertrouwde wijze gewerkt moeten worden. Juryleden met als hulpmiddel een startlijst en een potlood die een correcte uitslag moeten vaststellen.

Met name bij de dames is het alle hens aan dek. Twee dames strijden daar voor de grote cup. De nummer een van het tussenklassement weet na een ongemeen spannend strijd haar eerste overwinning van dit seizoen te behalen en versterkt daarmee haar koppositie.

Bij de C2 staan Lars Wagenaar en Mees van Duren aan de start. Het is zwaar en er wordt stevig gereden. Lars finisht als negende en Mees komt als elfde over de streep.

Het grootste pluspunt is dat door het herstarten van het transpondersysteem ook de tijdwaarneming weer functioneert. Bij een groep van ongeveer vijftig M3-rijders is dat geen overbodige luxe te noemen. Het peloton staat gespannen aan de start en onderling is al gefluisterd dat er enkele ploegen zijn die er een tactische race van gaan maken. Vanaf ronde een wordt er een strak tempo aangehouden. Echt hard gaat het eigenlijk niet maar de groep rijdt stug in hetzelfde tempo door en -teleurstellend- de vier Amstelbochters in de achterhoede. De omstandigheden zijn goed mar plots breekt het peloton. De grootste groep rijdt stug door. gevolgd door een viertal rijders en daar achter weer een flinke groep. Het verslapt geen moment en het lukt het viertal, met Erik Evers en Peter de Nooij, niet om de achterstand in te lopen. De groep daarachter past eigenlijk ook en ziet de grote groep naderen. Daarin nog net tijdig meegesprongen Philip Wagenaar en Bart Gietema.

Met nog zes ronden te gaan wordt de laatste groep ingelopen en zij moeten de strijd staken. De vier tussenliggers houden in zoverre stand dat zij niet worden ingelopen en gewoon kunnen finishen. Daarmee legt Peter beslag op plaats 25 en wordt direct gevolgd door Erik.

Het peloton maakt zich dan op voor het slotakkoord en dankzij de registratie, de video en de met de hand verwerkte resultaten komt de jury na deze enerverende strijd met een correcte uitslag. Daarbij heeft Philip met plaats 15 namens de Amstelbocht het best gescoord want Bart legt beslag op stek 19.

In het clubklassement wijzigt niet veel. De Amstelbocht staat nog steeds op de tweede plaats!

 

Zie de verschillende categorie├źn voor alle statistieken:

D   klik hier

Jun Klik hier

C1  Klik hier

C2  Klik hier

M1  Klik hier

M2  Klik hier

M3  Klik hier

M4  Klik hier