Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

                                                                                                                                         Finishfoto M2 met Gijs de Nooij en Jan-Willem Meijer

20200205M2finish SJaap Edenbaan, 5 februari 2020.                                            

Deze avond een volledig masterprogramma. Dat biedt kansen om iets te stijgen in het clubklassement waarin De Amstelbocht bij aanvang op de derde plaats staat.

M4.

Bij de M4 een afzegging in hun voorlaatste marathon van het dit seizoen. Wel aanwezig: Arie Blijleven die met zijn zevende plek zijn derde plaats verstevigt in het individuele klassement, Kees Bosman finisht op plaats 11 met zijn snelste seizoen rondetijd (36,1 seconden). Daarmee bezet hij, met slecht één punt achterstand, de vijfde plaats in het klassement. Martin van der Esch boekt zijn beste seizoen resultaat (23e) en schuift daarmee naar plaats 48. In totaal rijden deze heren 52 punten voor het clubklassement bij elkaar.

M2.

De M2-rijders zijn er ook bijna allemaal en met Pim Bonstra aan de start, betekent dit dat er zes Amstelbochters aan de start staan. En meedoen is leuk maar scoren is fantastisch. Het zestal scoort 113 punten bij elkaar en dat is de hoogste score van dit seizoen tot nu toe. De individuele scores zijn: Gijs de Nooij (3e plek en lijstaanvoerder in het individuele klassement). Jan-Willem Meijer (op de foto met beennummer 17) scoort een 5e plaats en staat 34e). Ook Pim Bonstra scoort een top tien notering (7; 47). Jeroen Kolenberg (12; 33), Henk Portengen (21; 16) en René Markus (25; 48) sprokkelen ook nog punten. Met een voorsprong van 14,1 punten op nummer twee staat Gijs de Nooij er uitstekend voor. Gaat het hem lukken om zijn toppositie vast te houden met nog twee wedstrijden te gaan?

M1.

Het vertrouwde drietal: Stan Nelissen (5; 10), Paul Kuijer (17; 18) en Auke Broex (18; 14) rijden als vanouds en scoren samen 23 punten voor het clubklassement.

M3.

Vijf rijders aan de start die bijna allemaal hun snelste ronde van het seizoen op de klokken zetten. Dirk-Jan Bakker scoort, in zijn eerste marathon van het seizoen, met zijn 30e plaats één punt. Bart Gietema eindigt op plaats acht en staat zesde in het klassement. Philip Wagenaar finisht op 17 en staat op plaats negen. Peter de Nooij finisht er direct achter(18; 16 in het klassement) en Erik Evers finisht op 33 en staat op stek 33.