Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

wyt

Wytze Hilarides wint de Empire State Winter Games in Lake Placid. Dit is een soort van jeugd olympische spelen voor kinderen uit Noord Oost Amerika en Canada. Hij heeft 500m, 700m, 1000m en 1800m geschaatst. Alle afstanden en overall gewonnen!

Wytze leerde schaatsen bij de Amstelbocht, eerst op jeugdschaatsen, en daarna nog enige tijd bij de pupillen, waar hij ook altijd fanatiek meedeed aan wedstrijden. Nu het gezin in New York woont bewijst hij dat hij het nog niet verleerd is! 

Vanavond en morgen heeft hij nog shorttrack wedstrijden, zal hij dat inmiddels ook onder de knie hebben?

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.