Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

M2.

Gijs de Nooij maakt deze wedstrijd duidelijk wie er recht heeft op de overwinning. Steeds van voren rijdend en uiteindelijk in de laatste ronden een felle demarrage waarmee hij afgetekend als eerste de finish passeert. Henk Portengen een 7e stek, Jan-Willem Meijer, die zijn tweede marathon rijdt, komt als tiende over de streep. Verder finisht Ron Brandse als nummer 26, Jeroen Kolenberg als 27e en met een 30e plek pakt René Markus ook nog één punt voor het klassement.

Bij de M1 ontwikkelt de wedstrijd zich zodanig dat er met nog vijf ronden te gaan sprake is van drie groepen. Twee man in de kopgroep. Op 150 meter een tweede groep en op 250 meter het peloton. Gezien de onderlinge verschillen lijkt het de jury niet noodzakelijk om de achterliggende rijders eerder te laten finishen. Maar dan, in de voorlaatste ronde gebeurt het toch nog. Het peloton houdt de benen stil en komt overeind. Dat geeft de twee koplopers toch nog de mogelijkheid om één rondje te pakken en groep nummer twee komt ook nog gevaarlijk dichtbij. Hoewel de jury nog alles in het werk stelt om duidelijkheid te verschaffen (de twee koplopers moeten als eerste sprinten) gaat het fout. De een begrijpt het wel en de ander niet. Ook in het peloton is sprake van de nodige verwaring. Uiteindelijk lukt het de jury toch om met behulp van de videobeelden en de elektronische tijdregistratie tot een correcte uitslag te komen. De Amstelbochtrijders staan daarin als volgt geklasseerd: Stan Nelissen positie 12, Auke Broex 14e en Paul Kuijer, die eigenlijk veel kans maakt op de meest strijdlustigste rijder, staat daarin op plek 17.

Daarna de M3 aan de start. Een vertrouwd wedstrijdbeeld. Dat wil zeggen Philip Wagenaar attent van voren rijdend maar een val strooit weer (eens) roet in het eten. Kathleen Thomaes, zeker de eerste helft van de wedstrijd sterk rijdend, finisht uiteindelijk als nummer 41. Op de 30e plek eindigt Remko van Roekel die daarmee zijn eerste punt pakt van het seizoen. Erik Evers blijft hem nog net voor (28) en het is Bart Gietema die als beste Amstelbochter de streep passeert op stek 14.

Bij de M4 is er sprake van een zware avond. In het begin van de wedstrijd wordt door de andere ploegen een hoog tempo gehanteerd en daar heeft de Ouderkerkse selectie moeite mee. Toch rijden zij, op Kees Bosman na, allemaal de snelste ronde van het seizoen. Het is Kees die eindigt op plek 10, Arie Blijleven pakt plek 13, Johan Boelrijk glijdt als nummer 25 over de streep en Martin van der Esch klasseert zich op plek 32. Voor het tussenklassement betekent dit dat Arie zakt naar plek 3 en Kees naar de vierde plaats stijgt.