Deze site maakt gebruik van cookies.

Background

ClubKlas


 

Stan Nelissen pakt de overwinning.

Deze avond een vol programma maar een kleine Amstelbocht afvaardiging. Een dag eerder heeft de jury de omrekenfactor voor dit seizoen vastgesteld. Dat betekent dat de totaalscore van elke ijsclub kan worden vastgesteld waarbij rekening wordt gehouden met specifieke zaken als aantal rijders per club e.d. De Amstelbocht staat in het tussenklassement op de tweede plaats!

Bij de C1/C2 combiwedstrijd staat Lars Wagenaar aan de start. Een van de talentvolle jeugdigen die de club rijk is. Hij weert zich uitstekend en met zijn klassering op plaats zes, voor de derde keer dit seizoen, voegt hij 5 punten toe aan zijn klassement. Daarin neemt hij nu zevende positie in.

Daarna is het de beurt aan de M2/M1. Direct na de start wordt duidelijk dat de rijders er zin in hebben. Het is inmiddels droog, de baan is verzorgd en de belangen zijn groot. Gijs de Nooij zal moeten knokken om de toppositie te heroveren. Ron Brandse rijdt steeds lekkerder en zal na afloop ook verklaren dat het nu eens meezat. René Markus moet genoegen nemen met een iets bescheidener positie. Hoe het ook zij, na de nodige ontsnappingen, hergroeperingen en versnellingen rijdt een compact peloton de laatste ronde in. Niet te voorspellen hoe er gefinisht gaat worden. Gijs volbrengt een sterke actie door zowel in de voorlaatste als de laatste bocht buitenom te blijven versnellen en met een rondje 33 seconden beslag te leggen op de vierde plaats. Zijn naaste belager in het tussenklassement finisht op stek 15 en dat betekent dat Gijs de koppositie weer inneemt in het tussenklassement. Ron finisht op plaats 12 en René op de 22e positie.

Bij de M1 is het deze avond ook bal. De demarrages volgen elkaar op en het wordt een uitputtingsslag voor elke deelnemer. Tot aan de streep is niet duidelijk wie de winnaar gaat worden. Stan Nelissen komt met een lichte voorsprong uit de laatste bocht. Zijn naaste belager lijkt hem te passeren maar met een magistrale beenbeweging, gestrekt vooruit, wint Stan de wedstrijd met een verschil van tweehonderdste van een seconde. Paul Kuijer moet iets toegeven en komt als 14e over de streep.

Dan is natuurlijk nog de vraag of de goede resultaten effect hebben op de stand in het clubklassement. Dat heeft het wel maar, teleurstellend genoeg blijkt dat De Amstelbocht gepasseerd is en met een score van 2581,44 de derde plaats inneemt (zie stand hierboven).