Deze site maakt gebruik van cookies.

Background
 
 
 Op 12 januari gaan we naar Dronten met ASV Almere waar we drie uur lang ijs hebben voor langebaanwedstrijden. Op alle afstandscombinaties kan nog worden ingeschreven. Dus ben jij een sprinter, probeer het eens op de 100 meter. Maar ben je een langeafstandsvreter dan is de 3 kilometer ook één van de mogelijkheden. Ga naar https://inschrijven.schaatsen.nl/#/wedstrijden en geef je op.
Ook publiek wordt uitgenodigd om eens een wedstrijd bij te wonen. Maar hierbij een waarschuwing: in de hal in Dronten is het kouder dan gewoonlijk bij een overdekte ijsbaan, dus trek voldoende kleding aan.

ICE CENTER                                        
HET ZWARTE WATER 25
8253 PD DRONTEN

 
 

De club

Onze Ouderkerkse vereniging is met ca. 1.400 leden, voornamelijk woonachtig in de regio Amsterdam, één van de grotere ijsclubs van Nederland. Onze vereniging is gevestigd aan het Molenpad te Ouderkerk aan de Amstel waar tevens de landijsbaan is gelegen.

Deze ijsbaan is bij vorstperioden het belangrijkste aandachtsgebied omdat de baan in de regio Amsterdam al jaren achtereen als eerste baan kan worden geopend voor de schaatsliefhebbers. Deze reputatie schept voor de ijsclub ook weer verplichtingen want na enige jaren verwacht men niet anders.
Andere aktiviteiten van de vereniging zijn:

  • Het mede-organiseren van de Botsholtocht en de Vinkeveenseplassentocht bij betrouwbaar natuurijs;
  • De schaatstrainingsgroep op de Jaap Edenbaan (ca. 100 leden);
  • Recreantenschaats-training op de Jaap Edenbaan (ca. 30 leden);
  • Jeugdschaatsen t/m 12 jaar op de Jaap Edenbaan (125 deelnemende kinderen);
  • De jaarlijkse Rondehoeploop op de tweede zondag in Mei.